Rakennusfysikaalisten mittausten avulla kartoitettiin uusien palvelutalojen asumisviihtyvyyttä

SSA Rakennus Oy:n uusissa Keski- ja Itä-Suomen rakennuskohteissa käytettiin energiatehokkuuden ja ääneneristyksen varmentamiseksi Mitta Oy:n palveluita.

Mitan palvelupäällikkö Sami Pekkarinen ja SSA Rakennuksen työmaapäällikkö Jani Lahtoniemi.
Rakennusliike SSA Rakennus Oy:n uusimpien palvelukotien rakennushankkeet valmistuvat loppuvuonna 2022 ja tarjoavat asuintilat yhteensä noin 50 asukkaalle. SSA Rakennuksen päämääränä on tarjota asiakkailleen turvalliset sekä viihtyisät kodit, ja tavoitteista on pidetty huolta rakentamisen jokaisessa vaiheessa.Rakennuttajan velvoitteisiin kuuluvia energiatodistuksia varten Mitta suoritti kohteissa tiiviysmittaukset. Energiatehokkuuden ja asumisviihtyvyyden kannalta on tärkeä selvittää, että huoneistoista ei karkaa lämpöä ja ovista ja ikkunoista ei tule vetoa.Itä-Suomen palvelukodissa suoritettiin Mitan toimesta myös huoneistojen välinen ilmaääneneristävyyden mittaus, jolla selvitettiin täyttääkö seinärakenne rakennetyypin mukaiset vaatimukset.

Mitta tarjoaa puolueettoman ja luotettavan mittauksen

Perustuen SSA Rakennuksen aiempiin hyviin kokemuksiin Mitasta edeltävien hankkeiden parissa jo yli viiden vuoden ajalta, Mitta oli selkeä valinta uusien palvelukotien mittausten suorittamiseen.

”Parasta on tutut henkilöt ja toimintatavat, sekä puolueeton laatu ja lopputulos”, SSA Rakennuksen työmaapäällikkö Jani Lahtoniemi kertoo.

Hyvän lopputuloksen kannalta onkin tärkeää, että mittaustulos tulee puolueettomalta taholta ja rakentamisen laatu selviää tuloksesta. ”Jos äänessä tai tiiviydessä ilmenee ongelmia, niitä selvitetään ja ongelmakohtien löydyttyä etsitään ratkaisu”, Lahtoniemi toteaa.

Helppo ja vaivaton yhteistyö

”Kun tietää, että kaiken tarvittavan laadunvalvontaan saa yhdestä ja samasta paikasta, oma projekti helpottuu”, toteaa Lahtoniemi. Yhteydenpitoa hän kuvailee selkeäksi ja vaivattomaksi. Prosessi alkaa puhelinsoitosta, jonka perusteella saa tarjouksen ja neuvottelun jälkeen sopimuksen. Kun sopimus on tehty, Mitta suorittaa työn ja hoitaa raportoinnin.

”Olen ollut tyytyväinen, käytän jatkossakin tarvittaessa Mitan palveluita”, Lahtoniemi kertoo.

 

Mitta tarjoaa rakennusfysikaalisia mittauksia eri kokoisiin kohteisiin, sekä yrityksille että yksityishenkilöille.

Lue lisää ja ota yhteyttä

Mitta Group on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälisesti toimiva mittaus- ja geoalan konsulttiyhtiö. Toimimme laajasti rakentamisen arvoketjussa ja toimialojamme ovat mittaus-, laboratorio-, maaperätutkimus-, ympäristö- ja monitorointipalvelut sekä ydinjätteen loppusijoitusratkaisut. Työllistämme yli 500 alan ammattilaista yli 30 toimipaikassa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Lue lisää mitta.fi.