Ydinjätehuollon palvelut

Mitta tarjoaa ydinjätehuollon konsultointi-, suunnittelu- ja laboratoriopalveluita asiakkaille Suomessa ja ulkomailla.

 

Meistä lyhyesti

Mitalla on kaksi ydinjätteiden loppusijoitukseen erikoistunutta liiketoimintayksikköä, Clay Technology AB Ruotsissa ja Mitta Engineering Oy Suomessa, jotka ovat tarjonneet konsultointi-, suunnittelu-, mallinnus- ja laboratoriopalveluita ydinjätehuollon asiakkaille jo vuodesta 1988 alkaen. Palvelumme kattavat loppusijoitusohjelman hallinnan, loppusijoituslaitosten konsepti- ja rakennesuunnittelun, toiminnan suunnittelun, pitkäaikaisturvallisuuden arvioinnin ja turvallisuusperustelujen kokoamisen, sekä vapautumisesteiden toimintakyvyn arvioinnin. Geologisessa loppusijoituksessa käytettävät saviesteet ovat erikoisvahvuutemme.

Vuosien varrella olemme työskennelleet useiden ydinjätehuolto-organisaatioiden kanssa yli 25 kohteeseen lähes 20 maassa. Merkittävin asiantuntemuksemme liittyy korkea-aktiivisen ydinjätteen (HLW) loppusijoituslaitoksiin, erityisesti Ruotsissa ja Suomessa. Olemme työskennelleet kuitenkin myös lukuisten matala- ja keskiaktiivisen jätteen (LILW) loppusijoituslaitosten parissa.

Konsultointipalvelumme pohjautuvat Ruotsin ja Suomen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitusohjelmiin jo yli 30 vuoden ajalta. Tänään autamme tämän kaltaisia kehittyneitä ydinjätteen loppusijoitusohjelmia toiminnan suunnittelussa ja tiedonhallinnassa, loppusijoitustilojen rakenteiden ja toimintojen optimoinnissa, turvallisuusperusteluissa, sekä muissa lisensointia tukevissa töissä. Kansainvälisesti tarjoamme syvällistä osaamista myös loppusijoitusohjelmien paljon aikaisempiin vaiheesiin, muun muuassa konseptisuunnitteluun, kustannuslaskentaan ja sosioekonomisiin sidosryhmäarviointeihin.

Laboratoriomme sekä Suomessa että Ruotsissa ovat hyvin varusteltuja ja mahdollistavat saven, erityisesti paisuvien savien, kuten bentoniitin, ja maa-aineksen fysikaalisten, kemiallisten ja mineralogisten ominaisuuksien määrittämisen, sekä saviesteiden termisten, hydraulisten ja mekaanisten ominaisuuksien testauksen eri mittakaavoissa Ångströmeistä metreihin. Laboratoriomme testauskapasiteetti on kehitetty asiakkaidemme tarpeiden ratkaisemiseen asiantuntijoidemme toimesta, joilla on vuosikymmenten kokemus ja syvä ymmärrys savimateriaaleista.

Molemmat yritykset tarjoavat myös mallinnuspalveluita. Numeerisia malleja käytetään laboratoriokokeiden analysointiin ja toisaalta, laboratoriokokeiden tuloksia käytetään numeeristen mallien kalibrointiin. Mallit antavat mahdollisuuden ennustaa sekä kallioperän että bentoniittiesteiden käyttäytymistä tuhansien vuosien ajan ydinjätteen loppusijoitustiloissa. Käytämme huippuluokan mallinnustyökaluja, kuten FLAC2D, 3DEC, CODE_BRIGHT ja COMSOL Multiphysics.

Osaamisemme ei rajoitu vain ydinjätehuolto-organisaatioihin, vaan tarjoamme myös laboratoriopalveluita bentoniitin tuottajille, jälleenmyyjille ja käyttäjille, geoteknisiä maaperän ja betonin testauksia rakennusteollisuudelle, betonin kunnon ja haitallisten aineiden analyysejä korjausrakentamisen suunnitteluun sekä insinöörikonsultointia ja palveluita kaivosalalle.

Toimistomme ja laboratoriomme sijaitsevat IDEON Science Parkissa Lundissa Ruotsissa sekä Vantaalla ja Helsingissä Suomessa.

Sekä Mitta Engineering Oy:llä että Clay Technology AB:lla on ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifikaatit.

Toimipisteemme sijaitsevat IDEON Science Park:ssa, Lundissa, Ruotsissa, sekä Helsingissä ja Vantaalla Suomessa.

Sekä Clay Technology AB ja Mitta Engineering Oy omaavat ISO  9001 -sertifioidun laatujärjestelmän ja ISO 14001 sertifioidun ympäristöjohtamisen järjestelmän.

Lue lisää Mitta Engineeringistä

Lue lisää Clay Technology:sta

A rock in the autumn forest.

Ota yhteyttä

Teemu Laurila

Liiketoimintajohtaja Mitta Engineering

teemu.laurila@mitta.fi

Puh. +358 44 4211 210

Ydinjätehuollon palvelut

Mitta Engineering Oy

Y-tunnus 3268431-2

Typpitie 1, 90620 Oulu

 

Vierailuosoitteet:

Riihimiehentie 3, 01720 Vantaa

Ruosilantie 7 B, 00390 Helsinki