Laserkeilaus

Kun kohde tai alue laserkeilataan, siitä tuotetaan mittatarkka pistepilvi siihen fyysisesti koskematta tai alueelle menemättä. Se on tehokas, tarkka ja kustannustehokas tapa tuottaa mittatietoa massiivisista rakennus- tai suunnittelukohteista.

Laserkeilauksella tuotetaan tarkkaa mittatietoa

Keilain lähettää jopa miljoonia laserpulsseja sekunnissa. Yhden pisteen sijainti mitataan suhteessa pistepilven muihin pisteisiin, jolloin sen tarkkuus voidaan määrittää millimetrien tarkkuudella. Pistepilvi voi sijaita paikallisessa koordinaatistossa tai se voidaan myös sitoa muihin olemassa oleviin koordinaattijärjestelmiin.

Laserkeilaamalla on mahdollista kerätä suuri määrä tietoa nopeasti. Tieto on käytössä heti tai se  voidaan arkistoida ja palata siihen myöhemmin menemättä paikan päälle. Mitattavat alueet, kuten tiet ja rautatiet, voidaan pitää auki mittausten ajan.

Laserkeilauksen tuloksena syntynyttä pistepilveä voidaan käsitellä erillisenä tuotteena tai se voidaan viedä suunnitteluohjelmiin osaksi laajempaa kokonaisuutta.

 

Valokuvat osana laserkeilausta
Nykyaikaisilla laserkeilaimilla mittaustietoon voidaan yhdistää valokuvatietoa, jolloin pistepilvi on  realistinen ja havainnollinen. Tällöin pistepilveä voidaan käyttää  sellaisenaan kun tarvitaan visuaalisuutta.

Pistepilvestä voidaan myös helposti ja nopeasti luoda 3D-virtuaaliympäristö, jossa asiakas voi nopeasti suorittaa yksinkertaisia mittauksia.

laser scanning, laserkeilaus

Ota yhteyttä

Mika Muikku

Palvelupäällikkö, laserkeilaus, maaperätutkimus, talo

mika.muikku@mitta.fi

Puh. +358 40 5407 547

Tommi Onkamo

Palvelupäällikkö (Oulu / Pohjoinen), 3D, laserkeilaus

tommi.onkamo@mitta.fi

Puh. +358 43 211 1644

Janne Harju

Toimialajohtaja, Mittaus

janne.harju@mitta.fi

Puh. +358505946473

Kaikki yhteyshenkilöt

Yhteystiedot


Jaa sivu