Mitta laajentaa Ruotsissa ostamalla Charta AB:n Uumajassa

Mitta Oy:n omistama Mitta AB on allekirjoittanut sopimuksen, jossa Mitta AB ostaa 100% Charta i Umeå AB:n osakkeista. Charta tuottaa kartoitus- ja mittauspalveluita nykyaikaisilla menetelmillä. Yhtiön liikevaihto on n. 3,5 miljoonaa kruunua ja se työllistää 5 asiantuntijaa. Omistajat Jan Eriksson ja Pär Eriksson jatkavat Mitassa ja tulevat osana järjestelyä myös osakkaiksi Mittaan, jonka omistajina ovat suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital ja Mitta-konsernin henkilöstö.

Mitan liiketoiminta Ruotsissa on jatkanut voimakasta kasvuaan vuonna 2019 ja Mitta on yritysostojen lisäksi avannut uusia toimipisteitä Sundsvalliin ja Kristianstadiin. Kuluvana vuonna avataan myös uusia toimipisteitä Uppsalaan ja Karlstadiin, rekrytoinnit näihin toimipisteisiin tehdään syksyn aikana. Ruotsin olemassa oleviin toimipisteisiin rekrytoidaan jatkuvasti uusia työntekijöitä. Tällä hetkellä Ruotsissa on noin 130 työntekijää, mutta tavoitteena on 150 työntekijän saavuttaminen vuoden 2019 loppuun mennessä.

Mitta-konserni, Pohjoismaiden johtava mittausalan konsulttiyritys, jatkaa voimakasta kasvuaan ja sen liikevaihto oli yli 35 miljoonaa euroa vuonna 2018.

”Chartan yrityskauppa kasvattaa Mitan resursseja Västerbottenissa ja näemme, että meillä on hyvät edellytykset alueelliseen kasvuun ja yhteistyön aloittamiseksi konsernin Vaasan kollegoiden kanssa”; sanoo Tomas Knutsson, toimitusjohtaja, Mitta AB.

”Odotan innolla, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uusia ja laajempia palveluita ja kehittää liiketoimintaamme. Meillä on monta jännittävää projektia meneillään, joihin tarvitsemme enemmän resursseja, kuin mitä itsenäisinä olisimme pystyneet tarjoamaan”; sanoo Jan Eriksson, toimitusjohtaja, Charta i Umeå AB.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *