Osaamisella ja asiakasyhteistyöllä tulevaisuuteen ja ympäristöturvallisuuteen

Vuonna 2023 Mitassa keskitytään kasvuun, kehitykseen ja laatuun.

Uuden tiimimme myötä yhdistämme jatkuvatoimiset mittausratkaisut sekä ohjelmistokehityksen tukemaan uusia monitorointiratkaisuja.

Mitan palveluvalikoima kattaa nyt EHP-palvelut ja Aistio-monitorointiratkaisut eri tuotantojen elinkaariin ja tarpeisiin. Mitta Group Oy:hyn liittynyt suomalainen vesi- ja energia-alan ohjelmistokehittäjä Soficta Oy tuo Mittaan myös kansainvälisesti arvostettua huippuosaamista älykkään teknologian ja monitoroinnin saralta. Mitassa yhdistyy nyt uudella tavalla EHP-tuotepalvelut sekä Sofictan ohjelmisto-osaaminen monitorointiasiakkaiden hyväksi.

”Sofictan tuoma asiantuntijuus auttaa meitä vastaamaan asiakkaiden ykköstarpeisiin entistä paremmin ja laajemmin myös maantieteellisesti. Uuden tiimin kautta meillä on valmius toteuttaa kehitysprojekteja nopeammin ja tehokkaammin ja näin ollen nostamaan palveluiden laajuutta”, Mitta Groupin toimitusjohtaja Aki Puska kertoo.

Etua globaalista kokemuksesta ja asiakasyhteistyöstä

EHP:n ja Sofictan ratkaisuja on ollut pitkään käytössä Suomessa ja Ruotsissa. Sofictan tuotepalvelu Aistiota hyödynnetään näiden lisäksi myös Sveitsissä. Aistio auttaa energia- ja vesihuoltoyhtiöitä ratkomaan niiden verkostoinfrastruktuurissa havaittuja ongelmia sekä haasteita langattomien sensoreiden ja tekoälyn avustuksella.

”Meillä on hyviä kokemuksia vuorovaikutuksellisesta työskentelytavasta asiakkaiden kanssa”, Sofictan toimitusjohtaja Sami Metsänperä kertoo. ”Uusia tuotteita syntyy juuri asiakkaiden kanssa yhdessä suunnitellen. Eri organisaatioiden tarpeet ovat hioneet palveluistamme optimaalisen asiakaslähtöisiä ja tätä vuoropuhelua ja kehitystyötä haluamme jatkaa myös EHP-palveluiden osalta”.

EHP:n ja Sofictan palvelut laajenevat myös Norjan markkinoille Mitan syksyllä 2022 perustaman Mitta AS:n myötä.

Vastuullisuuteen tähtäävää monitorointia

EHP:n ympäristömonitorointipalvelut ovat olleet keskeisessä asemassa luonnontilan seuraamisessa. Jatkuvatoimisten monitorointiratkaisuiden hyödyt ovat myös todettavissa pienen ympäristökuormittavuuden kautta. Kun laitteet asennetaan kertaalleen, asiakas vastaanottaa dataa jatkuvasti, eikä seurantatietoja varten vaadita useita näytteenottoreissuja mitattavan kohteen luokse.

Myös Mitta AS:n ensimmäinen tuote on norjassa perustetun Think Outside-yrityksen ulkoilu- ja vesivoimamarkkinoille suunnattu Sknowtutkajärjestelmä, joka tarjoaa yksityiskohtaista, digitaalista ymmärrystä vuoristojen lumipeitteistä.

”Eri maastoissa ja ympäristöissä on eri tarpeet, jotka määrittävät millaista tietoa pitää jalostaa. Tarveperusteisen monitorointipalvelun kehittäminen vastaa tulevaisuuden lisääntyneisiin tarpeisiin myös ilmastonmuutoksen kannalta”, Mitan ympäristö- ja monitorointitoimialan johtaja Ilkka Kylmänen toteaa.

 

Oletko kiinnostunut monitorointiratkaisuista tai pohditko uusia toteutustapoja?

Ota yhteyttä, keskustelemme mielellämme lisää

Sami Metsänperä
Aistio-palvelut, Soficta Oy
sami.metsanpera@mitta.fi
+358 50 483 6142

Petteri Seppänen
EHP-palvelut
petteri.seppanen@mitta.fi
+358 50 563 2866


Jaa sivu


Muita uutisia