Mitta vetää puoleensa lahjakkaita tekijöitä – lue kesätyöntekijöiden aatoksia

Kesä on jälleen tuonut Mittaan mukanaan innokkaat kesätyöntekijät, joiden kokemusten kuuleminen ilahduttaa ja virkistää. Nyt saamme lukea Auroora Tannisen, Teemu Moisaksen ja Mirva Liimatan kesätyötarinat.

Mitta Oy, kesätyö, opiskelu

Aloitetaan esittäytymiskierroksella:

Kuka olet, mistä olet kotoisin, mitä opiskelet ja kuinka päädyit Mittaan kesätöihin?

Auroora Tanninen: ”Olen 21-vuotias ja Porista kotoisin. Opiskelen geotieteitä Oulun yliopistossa. Mitta Oy tuli koulun labrakurssilta tutuksi. Hain Mittaan, koska maa-ainesten ominaisuudet ja niiden käyttökohteet kiinnostavat.”

Auurora Tanninen, Mitta Oy:n kesätyö

 

Teemu Moisas: ”Olen 29 vuotta ja Keravalta. Opiskelen tällä hetkellä maanmittausta, josta kolme neljästä opiskeluvuodesta on jo suoritettu. Ekana vuonna meillä oli yritysesittely, jossa pyydettiin laittamaan sähköpostia, jos työt kiinnostaa. Mitta vaikutti hyvältä, ja näin sitä päädyttiin hommiin.”

Teemu Moisas, Mitta Oy:n kesätyöntekijä

 

Mirva Liimatta: ”Olen 31-vuotias ja kotoisin Ilomantsista. Opiskelen toista vuotta ympäristötekniikkaa Savonia-ammattikorkeakoulussa. Minulla oli viime vuonna kova halu päästä heti opintojen ensimmäisenä kesänä alan hommiin. Hain silloin moneen paikkaan, myös Savonian rakennuslaboratorioon, minne ilokseni pääsin. Yrityskaupan myötä laboratorio ja työntekijät, minä mukaan lukien, siirryimme kesän aikana Mittaan. Pidin hommista sen verran, että tänä vuonna päätin kysellä pääsisinkö toiseksi kesäksi töihin syventämään osaamistani. Täällä sitä ollaan.”

Mirva Liimatta, Mitta Oy:n kesätyöntekijä

Mikä oli unelma-ammattisi lapsena, oletko aamu- vai iltavirkku ja mitä tekisit, jos voittaisit lotossa?

Auroora: ”Liikunnanopettaja, molempia, ja ostaisin talon omalla uima-altaalla.”

Teemu: ”Minulla ei ollut unelma-ammattia lapsena. Aamu- ja iltavirkkuus riippuvat tilanteesta. Se, mitä tekisin voitettuani lotossa, riippuu voiton määrästä.”

Mirva: ”Floristi ja taiteilija, ja minustahan tulikin kuvataiteilija kymmeneksi vuodeksi, kunnes päätin toteuttaa myös aikuisiän unelma-ammattini eli lähdin opiskelemaan insinööriksi. Olen sataprosenttisen aamuvirkku. Lottovoittorahoista lahjoittaisin ison osan hyväntekeväisyyteen, jos voittaisin lotossa 15 miljoonaa.”

Kesätyöntekijämme kertovat toimialasta ja työtehtävistä, joiden parissa työskentelevät Mitassa. Entä työskentelevätkö he yksin vai tiiminä, ja onko työ fyysistä tai muuten haastavaa?

Auroora: ”Työskentelen Oulun maa- ja kiviaineslaboratoriossa, jossa teen erilaisia maa- ja kiviainestestejä. Aikani kuluu testien tekoon sekä tulosten laskemiseen, kirjaamiseen ja lähettämiseen. Työskentelen pääsääntöisesti itsenäisesti, ja työ on jokseenkin fyysistä.”

Teemu: ”Työskentelen Vantaan toimipisteessä mittauksen toimialalla. Aamulla ajelen kohteeseen ja alan kerätä dataa. Välillä käyn toimistolla juomassa kahvia. Työtehtäviini kuuluu painumaseurantamittausta, maastomallien tekoa, maanrakennustyömaamittauksia ja työmaamittauksia. Työskentely on melko itsenäistä, mutta välillä teen työtehtäviä jonkun kanssa kaksin. Työ on fyysistä: on kuljettava ja kannettava tavaraa haastavissakin maastoissa.”

Mirva: ”Työpaikkani sijaitsee Kuopion rakennuslaboratoriossa. Teen muun muassa akkreditoitua betonintestausta ja toimin apumittaajana rakennusfysikaalisilla mittauksilla. Olen ollut mukana ääni- ja melumittauksissa, ilmantiiveysmittauksissa ja vetokoemittauksissa. Välillä päivä kuluu laboratoriolla betonikoekappaleiden ja näytteiden parissa ja toisinaan ollaan kentällä eri rakennustyömailla. Puuhailen sekä itsekseni että tiimin kanssa – laboratoriolla enimmäkseen itsenäisesti, ja keikoille mennään aina työparina. Työni on fyysistä ja muutoinkin sopivasti haastavaa. Kunto kyllä karttuu kesän aikana.”

Mikä alassa ja työtehtävissä kiehtoo? Oletko oppinut uutta kesän aikana?

Auroora: ”Kaikki työhön liittyvä on ollut ihan mielenkiintoista. Parasta on alan monipuolisuus. Olen oppinut paljon uusia testejä ja saanut tietoa aineksista.”

Teemu: ”Infran rakentaminen on melko mielenkiintoista, ja oma kädenjälki jää historiaan. Parasta työssä on auringonpaiste. Olen tullut nähneeksi melko paljon kaikenlaista toimintaa aina kaapeleiden kartoituksesta kalkkikaivoksen siilojen laserleikkaukseen.”

Mirva: ”Ympäristöalan opinnot vetivät puoleensa, koska minua kiinnostavat ympäristön hyvinvointiin liittyvät seikat. Opintojen ja työn kautta olen kiinnostunut myös infrasta, rakentamisesta ja laadun tarkkailusta. Rakennuslaboratorio ei ollut mielessäni, kun lähdin opiskelemaan, mutta koen saaneeni täällä erinomaista oppia mittaamisesta ja laboratoriotyöskentelystä. Parasta täällä on työyhteisö. Tykkään myös työn monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta. Minusta tuntuu, että opin joka päivä uusia asioita.”

Lopuksi kesätyöntekijät välittävät terveisensä muille mittalaisille

Auroora: ”Muistakaa syödä jäätelöä :)”

Teemu: ”Hyvää kesää! Juokaa tarpeeksi vettä joka päivä.”

Mirva: ”Kivaa tutustua eri tekijöihin Mitassa ja verkostoitua alan ammattilaisten kanssa. Aurinkoista kesää kaikille!”

 

 Artikkelin on kirjoittanut Saana Puska, joka itsekin on kesätöissä Mitassa. Hän työskentelee HR-assistenttina.


Jaa sivu


Muita uutisia