Mitta Oy ja Lapin AMK yhteistyössä kehittämään mittaustekniikkaa ja infra-alaa

Mitta Oy ja Lapin AMK yhteistyössä kehittämään mittaustekniikkaa ja infra-alaa

Mitta Oy ja Lapin AMK ovat solmineet kumppanuussopimuksen 19.5.2022. Kumppanuussopimuksen mukainen yhteistyö tarkoittaa osaamisen jakamista ja inframittauksen digitalisaation ja maaperätutkimuksen yhteiskehittämistä. Uusia TKI-avauksia haetaan ennakoiviin turvallisuus- ja kunnossapitopalveluihin, tuulivoimarakentamiseen ja vedenalaisiin mittauksiin liittyen.

Mitta-konserni on kansainvälisesti toimiva mittaus- ja kenttätutkimusalan suomalainen konsulttiyhtiö. Mitta Oy tekee  maaperätutkimusta ja tarjoaa mittaus-, ympäristö- ja laboratoriopalveluita yrityksille ja viranomaisille. Lapin ammattikorkeakoulu puolestaan on erikoistunut älykkäisiin rakennettuihin ympäristöihin ja maankäyttöön sen osana.

– Tämä on hedelmällinen tapa esitellä Mitta Oy:tä tuleville ammattilaisille. Hienoa, että tässä kumppanuudessa näkyy ammattiperäinen kehitystyö ja tavoite saada ratkaisuja siirrettyä suoraan yrityksen arkeen, kommentoi Mitta Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska.

Yhteistyö tarkoittaa tuotekehitystä ja koulutusta sekä hankeyhteistyötä

– Hannu Kähkölä näkee, että tilanteessa kaikki osapuolet – niin opiskelijat, kuin molempien toimijoiden asiantuntijatkin – kokevat hyötyvänsä kumppanuudesta yhtä lailla. Kumppanuuksista kanavoituva osaamisen kehittämisen suunta on ammattikorkeakoulun kehittämisen kannalta äärimmäisen tärkeää. Tämä kumppanuus yhdistää digitaalisen osaamisen maanmittaus- ja infra-alaan, jotka yhdessä suuntaavat työelämälähtöistä tutkimustoimintaamme.

Lisätietoja:

Ilkka Kylmänen
toimialajohtaja, ympäristö, Mitta Oy
ilkka.kylmanen@mitta.fi
puh: 040 502 8245
www.mitta.fi

 

Kai Ryynänen
osaamispäällikkö, Lapin AMK
kai.ryynanen@lapinamk.fi
puh: 040 526 1596
www.lapinamk.fi

 

Mitta konserni on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälisesti toimiva mittaus- ja kenttätutkimusalan konsulttiyhtiö, joka toimii laajasti rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja, jonka toimialat ovat mittaus-, laboratorio-, maaperätutkimus– sekä ympäristö- ja monitorointipalvelut. Se työllistää yli 500 alan ammattilaista yli 30 toimipaikassa ympäri Suomea ja Ruotsia. www.mitta.fi ja www.mitta.se

 


Jaa sivu


Muita uutisia