Mitta ja Metsä Fibre solmivat esisopimuksen mittauksista Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan rakennushankkeessa

Mitta Oy ja Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan rakennushankkeen mittauksista. Mitan tehtävät hankkeessa olisivat kattavat, ja ne sisältäisivät esimerkiksi mittausperustan suunnittelun, rakentamisen ja ylläpidon sekä kriittisten mittausten ja aliurakoiden valvontamittaukset. 

Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan havainnekuva

Mittaustyöt alkavat heti Metsä Fibren investointipäätöksen jälkeenMitalle kuuluvat mittausperustaan liittyvät työt tehtäisiin rakennushankkeessa aivan ensimmäisinä. ”Laadukas ja hyvin suunniteltu mittausperusta toimivine kiintopisteineen on olennaisin elementti onnistuneessa rakennushankkeessa. Tällaisissa suurissa projekteissa sen merkitys korostuu entisestään, Mitta Oy:n mittausliiketoiminnan johtaja Mikko Ilmonen toteaa. ”Metsä Fibren kanssa tehty esisopimus kattavista mittauspalveluista on vahva osoitus luottamuksesta Mittaa ja osaamistamme kohtaan. Äänekosken biotuotetehdasprojektista muutama vuosi sitten saimme arvokasta kokemusta, jonka tuloksena paransimme toimintaprosessejamme sekä löysimme uusia teknologisia ratkaisujaMitta on osallistunut paperiteollisuuden suuriin projekteihin myös ulkomailla, esimerkiksi Uruguayssa, Ilmonen lisää.  ”Valitsemme alansa parhaat ammattilaiset kumppaneiksi rakentamaan modernia biotuotetehdasta Kemiin. Mitta Oy edustaa kanssamme samoja arvoja ja sitoutumista projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, aikataulun kuin laadun suhteen. Jatkamme nyt Äänekosken biotuotetehdasprojektissa alkanutta hyvää yhteistyötä toisen merkittävän ja suuren projektin parissa Kemissä”, toteaa biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä. 

Metsä Fibre suunnittelee Kemiin uuden sukupolven biotuotetehdasta, joka valmistaisi vuodessa 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita. Valmistuttuaan tehdas olisi pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos. Uusi tehdas korvaisi Kemin nykyisen tehtaan. Metsä Fibre tekee investointipäätöksen 1,5 miljardin euron biotuotetehtaan rakentamisesta aikaisintaan ympäristölupaprosessin valmistuttua tänä vuonna.  

Lisätiedot: toimialajohtaja Mikko Ilmonen, Mitta Oy,
mikko.ilmonen@mitta.fi,
p. 043
2111 650. 

Mitta lyhyesti 

Mitta-konserni on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälisesti toimiva mittaus- ja kenttätutkimusalan konsulttiyhtiö. Suomessa Mitta on markkinajohtaja, ja sen toimialat ovat mittaus, maaperätutkimus, laboratorio sekä ympäristöpalvelut. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli lähes 41 milj. euroa. Tällä hetkellä Mitta työllistää lähes 500 alan ammattilaista yli 30 toimipaikassa Suomessa ja Ruotsissa. www.mitta.fi 


Jaa sivu


Muita uutisia