Mitta AB ostaa Clay Technology Lund AB:n

Mitta AB hankkii koko Clay Technology Lund AB:n osakekannan.

Mitta_slogan_white_space
ClayTech_AB_logo

Clay Technology Lund AB on yritys, joka on erikoistunut savipohjaisiin eristeisiin ydinjätteen radioaktiivisen jätteen loppusijoittamiseksi kaikissa tilanteissa, ja kallioteknisiin ongelmiin, jotka ovat merkityksellisiä ydinjätettä ympäröivän kiven termomekaanisen kehitystoiminnan kannalta syvissä geologisissa loppusijoitustiloissa. Clay Technology Lund AB on ollut SKB:n (Swedish Nuclear Fuel and Waste Management CoSvensk Kärnbränslehantering AB) pääkonsultti savipohjaisten esteiden ja geologisten loppusijoitusten täytteiden suunnittelussa ja käyttäytymisessä vuodesta 1988 lähtien.

Mitta-konserni on yksi Pohjoismaiden johtavista konsulteista mittaus-, geotekniikka-, kenttägeo-, geolaboratorio-alalla, ja liikevaihdon odotetaan kasvavan yli 47 miljoonaan euroon vuoteen 2021 mennessä. Mitta AB:n Ruotsin liiketoiminnan kasvu on jatkunut voimakkaana viime vuosina, ja liikevaihdon odotetaan nousevan 150 miljoonaan kruunuun vuonna 2021.

Clay Technology Lund AB:n hankinta vahvistaa Mitan maaperä- ja kallioteknologian osaamista ja laajentaa yrityksen palveluvalikoimaa erityisesti kalliomekaniikassa, mallinnuksessa ja geoteknisissä laboratorioissa.

”Clay Technology Lund AB on erinomainen lisäys Mitta AB:n tuotevalikoimaan, koska olemme halunneet vahvistaa kilpailukykyä maaperä- ja kalliotutkimuksessa. Samalla saamme tietotaitoa lisää, niihin palveluihin, joiden kysyntä on voimakkaasti kasvussa sekä kansallisesti että kansainvälisesti”, sanoo Anders Persberg, toimitusjohtaja Mitta AB:sta.

Lisätietoja:

Mitta AB, vd, Anders Persberg, tel. +46 72 511 93 30 (Inquiries in swedish or in english).

Mitta-konserni on perustettu vuonna 1989, ja se on suomalainen kansainvälisesti toimiva mittaus- ja kenttätutkimusalan konsulttiyhtiö. Suomessa on markkinajohtaja, ja sen toimialat ovat mittaus, maaperätutkimus, ympäristö- sekä laboratoriopalvelut. Konserni työllistää 430 ammattilaist yli 30 toimipaikassa Suomessa ja Ruotsissa.

Clay Technology Lund AB on ruotsalainen konsulttiyritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus ja korkea kilpailukyky. Yritys toimii konsulttina maa- ja kalliotekniikassa, painopisteenä mallintaminen sekä  laboratoriotutkimukset. Yrityksen pääasiallinen tehtävä on kallio- ja maaperään liittyvä tutkimus, kehitys ja koulutus. Clay Technology Lund AB on toiminut 20 vuoden ajan savipohjaisten eristeiden asiantuntijuuden lisäksi SKB:n pääkonsulttina kallioperän termisen, mekaanisten sekä termomekaanisen käyttäytymisen ymmärtämisessä ja ruotsalaisen ydinjätelaitoksen suunnittelussa. Yritys sijaitsee Ideonissa Lundissa Ruotsissa, ja yrityksessä on 14 työntekijää.


Jaa sivu


Muita uutisia