Kemiin rakentuvan biotuotetehtaan rakennushanke edistyy vastuullisesti ja erittäin sujuvalla yhteistyöllä

Mitta Oy vastaa Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibre Oy:n Kemin biotuotetehtaan rakennushankkeen mittauksista. Mitta Oy:n ja Metsä Fibre Oy:n yhteistyö on sujunut loistavasti, ja molemmille työturvallisuus on itsestään selvästi tärkeintä työskentelyssä.

Kemiin rakentuu parhaillaan uuden sukupolven biotuotetehdas, joka käynnistetään vuoden 2023 Q3-kvartaalilla. Valmistuttuaan tehdas on pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos. Biotuotetehdas tuottaa Metsä-tuotemerkin havu- ja koivusellua 1,5 miljoonaa tonnia vuodessa kartongin, pehmo- ja painopaperin sekä erikoistuotteiden raaka-aineeksi. Hankkeessa Mitan työtehtävät koostuvat mittausperustan suunnittelusta rakentamiseen ja ylläpitoon. Mitta vastaa myös kriittisistä mittauksista ja aliurakoiden valvontamittauksista.

Mitta Oy:n vastaava mittaustyönjohtaja Jouni Impiö johtaa projektia ja valvontamittauksia tekevää neljän hengen tiimiä työmaalla. Lisäksi Mitta vastaa erillisurakoilla toteutettavista palveluista asiakkaan tarpeen mukaan. Projekti etenee hyvin asiakkaan asettamassa aikataulussa. ”Uusi tehdas rakennetaan tehokkaasti aikataulussaan suunnitelman mukaisesti.”

Metsä Fibren tehdas valmistuu Kemissä.

Työturvallisuuden toimimisella on iso merkitys sujuvalle toiminnalle

Mitalla ja Metsä Fibrellä on yhteistä historiaa Äänenkosken biotuotetehdasprojektista, ja nyt sujuva yhteistyö jatkuu Kemissä vastaavassa projektissa. ”Olemme tyytyväisiä työn laatuun ja jaamme samat arvot biotuotetehdasprojektin toteutuksen tavoista niin turvallisuuden kuin muun muassa aikataulun suhteen”, kertoo Metsä Fibren projektijohtaja Jari-Pekka Johansson. ”Arvostamme turvallisuutta ja panostamme sen toteutumiseen. Se on osa vastuullista toimintaa, ja kaikkein keskeisimpänä tavoitteena on varmistaa, että jokainen meistä pääse turvallisesti kotiin.”

Metsä Fibren toiminta saa Mitalta kiitosta vastuullisesta tekemisestä, joka näkyy työntekijöiden arjessa työmaalla. ”Tulee paljon kiitosta ja palautetta hyvistä ja turvallisista työoloista”, Mitta Oy:n palvelupäällikkö Janne Harju kiittelee ennakoivasta turvallisuustyöstä.

Rakennetaan tulevaisuutta

”Yhteistyö on ollut erittäin miellyttävää sekä sujuvaa”, kertoo Janne Harju. ”Kaikki palaverit, aikataulutus ja projektin hallinta sujuu hyvin yhdessä valvontaorganisaation ja valvojien kanssa. Kommunikointi on hyvää ja vuorovaikutteista.”

”Mahtavaa olla mukana uuden rakentamisessa”, Kemistä tavoitettu Harju kertoo. ”On hienoa, kun pääsee itse livenä näkemään miten suunnitelmat muuttuvat todeksi. Joka kerta kun alueella käy, näyttää aina erilaiselta. Työmaa edistyy suunnitelmien mukaisesti.”

”Olemme saaneet upeita ilmakuvavideoita ja still-kuvia Mitalta. Olemme pystyneet hienosti hyödyntämään niitä paitsi rakentamisen, myös markkinoinnin ja viestinnän näkökulmista”, kiittelee viestintäpäällikkö Anna-Liisa Pennanen Metsä Fibreltä. ”Ylilentovideoilla saa käsityksen työmaakokonaisuudesta ja siitä miten hanke etenee. Kuvat ja videot ovat ensisijaisesti rakentamisen tarpeiseen, mutta niistä on ollut meille iso hyöty myös viestinnällisesti.”

”Mitta Oy:lle on aivan loistavaa, kun päästiin mukaan näin upeaan hankkeeseen”, Janne Harju summaa.

Lue lisää yhteistyöstä

Katso ilmalentovideo tehtaan rakentumisesta.