Mitta-koncernen etablerar sig ytterligare i Sverige

Mitta AB har tecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i Charta i Umeå AB. Charta bedriver kart- och mätteknik med databearbetning. Omsättningen uppgår till ca 3,5 miljoner kronor och bolaget sysselsätter 5 experter. Efter förvärvet kommer ägarna Jan Eriksson och Pär Eriksson att ingå i Mittas verksamhet och blir också delägare i Mitta. Mitta ägs av personalen i Mitta-koncernen och det finska kapitalinvesteringsbolaget Helmet Capital.

Mittas affärsverksamhet i Sverige har fortsatt att växa kraftigt under år 2019 och Mitta har förutom förvärv även etablerat nya kontor i Sundsvall och Kristianstad. Vidare under året ska även nya kontor öppnas i Uppsala och Karlstad, rekryteringar till dessa kontor sker löpande under hösten. Nyrekrytering sker löpande till befintliga kontor runt om i hela Sverige. Idag finns ca 130 medarbetare i Sverige men målsättningen är att vara 150 medarbetare vid slutet av år 2019.

Mitta-koncernen är nordens ledande konsultföretag inom mätning som fortsätter att växa kraftigt och omsättningen var över 370 miljoner kronor (35 miljoner euro) år 2018.

”Förvärvet av Charta ökar Mittas resurser i Västerbotten och vi ser bra möjligheter att bli större i regionen och också att samarbeta med våra finska kollegor i Vasa”; säger Tomas Knutsson, vd, Mitta AB.

”Jag ser fram emot att kunna erbjuda fler tjänster till våra kunder och vidareutveckla verksamheten. Här är många spännande projekt på gång just nu där det behövs större resurser än vad vi ensamt kunde ha erbjudit”; säger Jan Eriksson, vd, Charta i Umeå AB.

 

Ytterligare information

Mitta AB, vd, Tomas Knutsson, tel. +46 70 623 70 79

Charta i Umeå AB, vd, Jan Eriksson, tel. +46 70 316 93 44

Mitta-koncernen är grundat år 1989 och är ett finskt internationellt konsultbolag inom mätningsbranschen som verkar i byggandets värdekedja. Mitta är marknadsledare i Finland. Bolagets affärsområden är mätning, geolaboratorium, geotekniska undersökningar samt miljötjänster. Mitta sysselsätter ca 450 specialister på över 30 orter runtom i Finland och Sverige. www.mitta.fi

Charta i Umeå AB är grundat år 1999 och är ett svenskt konsultföretag som erbjuder tjänster för kartläggning, dokumentation och geodetiska fältmätningar. Företaget har kontor i Umeå. Charta omsätter 3,5 miljoner kronor och sysselsätter 5 personer. www.charta.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *