Norconsult AB har valt Geoelectric Oy som leverantör av världens första fullt eldrivna geotekniska borrigg för nordiska förhållanden

Norconsult AB, som ambitiöst jobbar för hållbarhet, har valt Geoelectric som leverantör av denna banbrytande och utsläppsfria maskin.

MTG-e borrigg, Geoelectric Oy.

Geoelectric Oy har satsat långsiktigt på branschutveckling i ett tätt samarbete med sina kunder och genom att utnyttja nya innovativa lösningar.

Geoelectric kommer under året 2023 att leverera Norconsult AB en fullt eldriven geoteknisk borrigg av modell MTG-e. Borriggen har kapacitet att arbeta 8-10 timmar i full drift när maskinen utför energikrävande borrning så som Norsk Totalsondering – motsvarande JB3 i Sverige. Riggen kan utföra alla typer av sonderingar som utförs i Norden.

MTG-e borriggen levereras tillsammans med ett snabbladdningskit som möjliggör snabb uppladdning av maskinen på morgonen innan dagens arbete påbörjas. Full uppladdning sker på ca 1 timme ute i fält.

”Det är mycket viktigt för oss att kunna stödja våra kunder i att uppnå sina hållbarhetsmål. Genom att erbjuda nya och bättre lösningar i en ännu rätt så konservativ bransch tar vi steget mot en hållbarare framtid” säger Geoelectrics vd Mats Tschivtschis. ”Genom Norconsults strategiska satsning på både innovation och hållbarhet har vi hittat varandra i rätt ögonblick”.

Läs Norconsults pressmeddelande här.

Mer information:

Mats Tschivtschis
vd, Geolectric
+358 40 508 9357
mats@geoelectric.fi

 

Geoelectric Oy, en del av Mitta Group, är grundat år 2008 och specialiserad på tillverkning, underhåll och uppgradering av gamla grundundersökningsmaskiner enligt kundens krav. Geoelectric erbjuder ett brett sortiment av standardiserade reservdelar och nya delar och lösningar skräddarsydda för kunders behov. Företaget är beläget i Sibbo och alla maskiner är tillverkade i Finland. Geoelectric betjänar kunder runt hela Finland och i andra nordiska länder.

Företagets arbete är baserat på produktkvalitet, säkerhet, ny teknik och lösningar. Geoelectrics produktutveckling bygger på nya tekniska lösningar och innovativa idéer samt nära kundsamarbete.

Övriga nyheter