Mitta stärker sina digitala monitoreringstjänster genom nytt företagsförvärv

Mitta Group Oy har 30.12.2022 förvärvat hela aktiestocken av programvaruföretaget Soficta Oy. I och med förvärvet stärker Mitta sin position som producent av datadriven monitoreringsinformation för industrins och infrastruktursektorns olika behov.

Soficta är specialiserad på programvarulösningar som utnyttjar industriellt internet. En av Sofictas viktigaste produkttjänster är Aistio, som hjälper energi- och vattenförsörjningsföretag att lösa problem och utmaningar i deras nätverksinfrastruktur med hjälp av trådlösa sensorer och artificiell intelligens.

”Sofictas team har en lång och gedigen kompetens inom programutveckling och Aistio som produkt är ett utmärkt exempel på deras specialkompetens”, säger Mitta Groups vd Aki Puska.

Med Sofictas tekniska expertis stärker Mitta integrationen av fältforskning och mätning med digital monitorering och andra smarta tjänster. Förvärvet följer Mittas strategi att utveckla verksamheten och skapa mervärde för befintliga och nya kunder genom servicehelheter inom dataförädling.

”Det här är en fin utveckling för Mittas tjänster och vi välkomnar Sofictas innovativa team till Mitta”, tillägger Aki Puska.

I och med förvärvet utvidgas Mittas nätverk av kontor till Salo, då Sofictas 10 anställda ansluter sig till Mitta. I och med förvärvet blir ägarna till Soficta aktieägare i Mitta.

”Vi har vuxit mycket sedan vi startade 2015 och omställningen är en stor möjlighet för oss i det här skedet. I och med förvärvet kommer vi att kunna kombinera vår expertis till förmån för både nya och gamla kunder,” säger Sami Metsänperä, vd för Soficta Oy.

”Soficta har implementerat lösningar i Finland, Sverige och Schweiz, och i fortsättningen öppnar sig möjligheten att expandera via Mitta till Norge. Våra gemensamma monitoreringstjänster är skalbara för många ändamål och över landgränser.”

 

Ytterligare information

Aki Puska
vd, Mitta Group
+358 40 568 3490
aki.puska@mitta.fi

Sami Metsänperä
vd, Soficta Oy
+358 50 483 6142
sami.metsanpera@soficta.fi

Andra nyheter