Kunskapsbaserad effektivitet – Mitta och Nord Survey går samman

Mitta Group Oy har ingått avtal om att förvärva Nord Survey Oy 31.5.2023. Nord Survey, som erbjuder experttjänster inom mätning och modellering, ska komplettera Mittas tjänsteutbud i både norra och södra Finland.

Nord Survey från Rovaniemi har flera års erfarenhet av att tillhandahålla kunder inom bygg-, industri-, samhällsutvecklings- samt miljöprojekt med aktuell och exakt mät- och lokaliseringsdata. Företaget har ett starkt fokus på gruvtjänster och modelleringsprojekt och ett stabilt fotfäste i Rovaniemi samt norra Finland.

I och med förvärvet kommer Nord Surveys personal, bestående av 11 sakkunniga med omfattande expertis inom mät- och modelleringstjänster, att bli en del av Mitta Oy. Nord Surveys projektledare och entreprenör Sami Ylitervo blir delägare i Mitta.

Det växande Mitta Group Oy strävar efter att utvidga sina tjänster på ett kundorienterat och geografiskt omfattande sätt. Med Nord Surveys verksamhet kan Mitta effektivisera sina tjänster på olika håll i Finland och därmed också minska behovet av onödiga resor som annars kunde uppstå på grund av långa avstånd.

”Kompetensen hos Nord Surveys personal ger precis det mervärde som vi behöver. Det är fint att likasinnade och kompetenta personer deltar i vår verksamhet”, säger Janne Harju, affärsområdeschef för mätning på Mitta Oy.

Nord Surveys och Mittas gemensamma mål att kunna utnyttja högklassig data möjligast effektivt genom hållbar planering och implementering skapar goda förutsättningar för den gemensamma resan.

”Det är intressant att även om vi har verkat i samma bransch finns det inga betydande överlappningar i våra kundrelationer. Å andra sidan erbjuder vår samexistens våra kunder ett bredare utbud regionalt men också när det gäller tjänsteutbud”, konstaterar Aki Puska, VD för Mitta.

”Under de senaste åren har vi utvecklat och utökat vår verksamhet med en fantastisk teamanda på Nord Survey. Genom fusionen tror vi att vi kommer att betjäna våra kunder ännu mer omfattande och effektivt, och detta är en fantastisk möjlighet att växa och utvecklas”, säger Sami Ylitervo.

 

Tilläggsinformation fås av

Aki Puska
VD, Mitta Group
+358405683490
aki.puska@mitta.fi

Sami Ylitervo
Projektledare, Nord Survey
+358 40 7716268
sami.ylitervo@nordsurvey.fi

Andra nyheter