Juho Heikkinen har utnämnts till Mitta Groups ICT-chef

Utnämningsnyhet: Juho Heikkinen utvecklar och upprätthåller Mittas IT-verksamhet i Finland och Sverige.

Juho Heikkinen.

Juho Heikkinen har utnämnts till Mitta Groups ICT-chef

Juho Heikkinen (39) är från och med 3.10.2022 Mitta Groups nya ICT-chef samt medlem i Mitta Oy:s ledningsgrupp. ICT-chefens uppgift är att utveckla och upprätthålla företagets IT-verksamhet i Finland och Sverige.

Under sin karriär har Juho bland annat arbetat på Swissport på Helsingfors-Vanda flygplats i nästan 10 år i olika IT-positioner. Uppgifterna har sträckt sig från allt från IT-support till positionen som IT-utvecklingschef i den nordeuropeiska regionen. Under de senaste 1,5 åren har Juho arbetat som IT-chef för Geomatikk Finland Oy, som verkar inom mätningsbranschen.

”Juho tillför företaget mångsidig IT-expertis med erfarenhet på över ett decennium. Vi värdesätter Juhos omfattande kunskap av att leda IT-utvecklingsprojekt samt hans expertis inom enhetshantering och informationssäkerhet,” säger Aki Puska, VD för Mitta Group.

”Den geodata som produceras av Mitta och som förädlas till information för våra kunder skapar ett omfattande och komplext behov av datahantering. Här kommer Juhos utvecklingskompetens också till sin rätta”, beskriver Mikko Ilmonen, operativ chef för Mitta Group.

Effektivitet och säkerhet

Mängden data som behandlas och filernas storlek utgör enligt Juho en intressant utmaning för utvecklingen av nätverksinfrastrukturen. Enligt honom är det bästa med tjänsten som ICT-chef på Mitta att konkret och mätbart kunna se de positiva effekterna av det egna jobbet.

”Målet är att säkerställa att Mittas IT-verksamhet inte bara håller jämna steg med företagets tillväxttakt, utan också möjliggör ett effektivare och säkrare arbetande utan störningar”, beskriver Juho.

 

Tilläggsinformation:

Mikko Ilmonen, COO, Mitta Group
mikko.ilmonen@mitta.fi
+358 50 575 4144


Jaa sivu


Muita uutisia