Mitta ostaa Dimense oy:n monitorointiliiketoiminnan

Mitta on ostanut Dimense oy:n maantie- ja ratasiltojen monitorointiliiketoiminnan. Kauppaan kuuluvat  siltojen koekuormitusmittaukset sekä monitorointimittalaitteiden maahantuontisopimukset. Kaupan myötä Mitta laajentaa toimintaansa rakenteiden kuormitustilan mittaukseen, mikä mahdollistaa erilaiset hälytysratkaisut sekä tieteellisen tutkimuksen uudentyyppisten rakenteiden tapauksessa. Esimerkkejä näistä ovat kuituoptiset venymänmittausjärjestelmät Kulosaaren metrosillassa ja Ahvenkosken moottoritiesillassa sekä monitorointitakymetriin perustuva katon lumikuorman seurantajärjestelmä, joka myös siirtyi liiketoimintakaupassa Mittaan.

Mittaan perustetaan uusi monitorointi-, metrologia- ja kalibrointiyksikkö, jota Dimense oy:ssä aikaisemmin toimitusjohtajana toiminut Veijo Lyöri tulee vetämään. ”Monitoroinnin ja kalibroinnin tarve lisääntyy koko ajan. On selvää, että haluamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman monipuolisesti, johon uusi yksikkömme antaa loistavat valmiudet”, Mitan mittausliiketoiminnan johtaja Mikko Ilmonen toteaa. Jari Karhu jatkaa kalibroinneista ja metrologiasta vastaavana kyseisessä yksikössä.

Lisätietoja:

Mitta Oy, palvelupäällikkö Veijo Lyöri, puh. 040 7671 344

Mitta Oy, toimialajohtaja Mikko Ilmonen, puh. 043 2111 650

Mitta-konserni on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälinen mittausalan konsulttiyritys, joka toimii rakennusalan arvoketjussa. Mitta on markkinajohtaja Pohjoismaissa. Yhtiön liiketoiminta-alueet ovat mittaus, geolaboratorio, geotekninen tutkimus sekä ympäristö- ja energiapalvelut. Mitta työllistää lähes 500 asiantuntijaa yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomea ja Ruotsia. www.mitta.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *